speleološki odsek beograda razno kursevi linkovi doga?aji akcije naslovna

2000.02.27.-KopaonikDatum pocetka akcije: 27. februar 2000.
Datum zavrsetka: 5. mart 2000.
Cilj: Kondicione pripreme clanova Odeseka, skijanje, odmor i rekreacija
Voda ekipe: Branislav Kotranjac Bane
Ucesnici:clanovi Odseka - pravi, pridrueni i buduci.


Rezime:
Kao i prethodne godine, clanovi odseka su boravili 7 dana na Kopaoniku i to u kuci PSD Avala. Ekipa je krenula iz Beograda u nedelju rano ujutro privatnim autobuskim prevozom i stigla u rano popodne na Kop. Ljudi su se smestili po sobama, organizovani po polu i hrkanju. Overeni su skipasovi i odmah se bacilo na skijanje. Organizovana je nabavka strateskih prehrambenih proizvoda (sir, kajmak, jaja, sirupi, tursija i tako to) kod gospodje Beke, po povoljnim cenama.

Skijalo se svaki dan. Vreme je bilo fenomenalno, 6 dana sunca. Radila je Bela reka i mnogi su je overili. Zivot je kao i prosle godine bio organizovan u tri intervala - od 9 do 17 skijanje, od 17 do 24 krkanje, odmor i rekreacija a posle ko u zivot ko u san. Ove godine je vecina ljudstva nabavila skipasove, tako da do primetnog micenja zicmena nije doslo.

Ove godine je omanuo dupekliz, verovatno zato sto glavni favorit nije bio na Kopu. Clanovi SOB-a propratili su Zijine prve spasilacke korake (a bogami i teske padove) na skijama. Nije organizovana sistematska skola skijanja, vec se znanje kralo od koga se stiglo.

Organizovane su dve teske zderacine mesa (performed by DJ Bane) i piva od kojih je jedna bila odgovor na bezobrazno skupu ponudu sa svinju iz Rtnja. Jedan dan je pao i vo. Slusala se mahom turska muzika. Pedja Ilic je dobrano odmakao u muvanju nasih buducih tecajki. Barem oralno.

Najistaknutiji clan ekipe je bio Djuro, iz Petrovca on the sea, za one koji ga ne znaju, sestric Ramba Amadeusa, koji umalo nije izgubio zivot na skijanju u sudaru sa Tektonik Jugom, sto je od strane visokih drzavnih organa svakako moglo biti iskoristeno za otpocinjanje ratnog sukoba Srbije sa Crnom Gorom. Na svu srecu, posledice su bile bezazlene, osim za skije i stapove koji su pretpeli kolateralnu stetu u vidu izvaljene kantne u duzini od 60 cm, kao i polomljenog stapa. Buducnost tenkovskih jedinica jesu svakako borderi Jugovog kalibra. Predlaze se naziv za njih - tektonske jedinice.

Pod Siminim apsolutno organizovanim i sigurnim vodjstvom vozen je duboki sneg. Bez vecih zrtava. Skrndelji u nasem domu su bili najlepsi na kopu (videti sliku sa gospodinom Nacelnikom).

Nedostajao je jedino Mire,ali njegov disharmonicni hrk u potpunosti je nadomestila Simina antirezonantna orgulja.

Ekipi se poslednjeg dana pridruzila Ana Slana, Smesko, Jugov Burazer, Jedan Momcic i Aca Vuckovic ovejani sobovac nainternacionalnom nivou, koji je ovom prigodom doputovao iz daleke nesvrstane Australije.

Skijalo se i poslednjeg dana, a u nedelju se veci deo ekipe vratio u BGD.

kop (9).jpg kop (7).jpg kop (3).jpg kop (6).jpg kop (5).jpg kop (2).jpg kop (1).jpg kop.jpg kop (10).jpg kop (4).jpg kop (8).jpg

kontakt

Zmaja od Noćaja 9
11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 63 350 823
FAX: +381 11 234 98 57

E-mail:
sob@sob.rs

WEB:
www.sob.rs